Vi, de druknede

Marstal, en flække på en ø i Østersøen, et fjernt sted i en lille nation. I 1800-tallet bliver Marstal hjemsted for nye generationer af mænd, der drevet af udlængsel sætter sig for at krydse verdenshavene. Det er mænd, der lever i et evigt opgør: med havet, med hinanden og med de kvinder, de elsker, men først og fremmest med deres egne mørke sider.

Havet kræver sin pris af mænd som den fandenivoldske Laurids, der efter et tabt søslag aldrig bliver den samme igen. Og sønnen Albert, der på Stillehavet leder efter sin forsvundne far, men i stedet kommer hjem med et skrumpehoved. Og Knud Erik, som med hovedet fuldt af Alberts skrøner bliver stillet over for et moralsk umuligt valg i Anden Verdenskrig. Også familierne bliver havets ofre; de fædreløse børn, de druknedes enker – og Klara, Marstals dødsengel.

Fra Newfoundlands klippekyster til Samoas plantager, fra Tasmaniens lyssky barer til det nordlige Ruslands ødemark er Vi, de druknede en episk beretning om fire generationer af mænd fra Marstal, deres længsel efter fjerne horisonter og kampen for at vende hjem. En historie om mod, hensynsløshed, vold, lidenskab og tab.

Køb bogen

Bogen er solgt til udgivelse i 20 lande:

Norge: Press November 2006. Bestseller

Sverige: Albert Bonniers Förlag. Bestseller

Tyskland: Knaus Verlag/Random House - 2008 - bestseller

UK & Commonwealth: Harvill Secker - 2010

Holland: Mouria - 2008

USA: Harcourt - 2011

Italien: Rizzoli - 2008

Finland: Werner Söderström OY - 2009

Spanien: Salamandra - 2010

Frankrig: Maren Sell Editeurs - 2010

Polen: W.A.B. - 2008

Norge audio: Cappelen 2006

Grækenland: Nea Ekdotiki

Rusland: Atticus

Island: Draumsyn

Portugal: Bertrand

Bulgarien: Janet 45

Tyrkiet: Dedalus

Serbien: Carobnda Knjiga

Ungarn: Kossuth

Brasilien: Alaude